İstanbul Çatı Ustası Demir Çatı

  • 0
istanbul-cati-ustası-demir-catı

İstanbul Çatı Ustası Demir Çatı

Zeki Çatı ( Avrupa Birliği ) Sertifikalı Çatı Ustası Ali Osman Çakmak 0535 717 19 51 – 0216 471 39 09

Çelik Çatı Modelleri Olarak  Çatılarınızda Karşılaştığınız Sorunlar İçin Sizlere Kalıcı Çözümler Öneriyoruz. Yeni Çatı, Çatı Onarımı(Çatı Tadilatı), Kiremit Çatı, Shingle Çatı ( Şıngıl Çatı), Eternit Çatı, Çatı Kaplama Levhası(Onduline Hr), Panel Çatı, Teras Çatı, Gizli Dere İzolasyonu, Baca, İzolasyonu, Temel İzolasyon Ve Dış Cephe İzolasyonları Yapmaktayız. Biz Doğru Ürünün,  Doğru Çatı Da Kullanılmasının Nedenli Önemli Olduğunun Bilincinde Olduğumuz İçin, Çatı Malzemeleri Yelpazemizi Olabildiğince Geniş Tutmaya Özen Gösteriyor Ve Sizlere Bu Doğrultu Da Hizmet Sunmayı Bir Borç Biliyoruz. Teras Modelleri; Çelik Çatı Demir Çatı Sistemleri Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin İletişime gecin Zeki Çatı  0535 717 19 51 – 0216 471 39 09 

 

Konstrüksiyon çatılarla yapılar artık daha güçlü ve güvenli.

Çelik çatı genellikle sanayilerde kullanılan evler için de minyatür olarak düzenlenen çatı koruma sistemidir. Çelik çatı yapıldığı ve uygulandığı yerlerde yüksek güvenlik ve estetik bir görünüm kazanacaktır. Çelik çatı sistemleri binanızın çatısına firmamızca kurulumu yapılmakta, ucuz fiyatlarıyla da cebinizi rahatlatmaktadır…

 

Çelik Çatı Nedir ve Nerelerde Kullanılır ?

Çelik çatı binanızın çatısına kurulan, demir ve çelik malzemelerden kullanılan, yapı aşamasından güçlü, güvenlik açısından tercih edilen en iyi yapı malzemesidir. Çelik çatı rüzgâr, fırtına, yağmur ve kar gibi doğal olaylardan binanızı en güvenli şekilde korur ve sizlere en rahat ve konforlu yaşamı sunar. Diğer çatılar gibi su alma, devrilme, kopma ve yerinden çıkma gibi olaylardan etkilenmeyen çelik çatı sağlığınızın güvencesi konusunda da ileriye dönük bir yapılanmadır. Çelik çatı modelleri binanızın çatısında uygulanılabilecek alan seçildikten sonra hızlı bir şekilde montajı yapılmaktadır. Tahta ve plastikten yapılan korumalardan çok daha güçlü yapıya sahip olan çelik çatı sistemleri fırtına, deprem ve yağmur gibi olaylarda yüksek direnç göstermekte, yıkılmaya karşı da sizlere güvenlik sağlamaktadır.

 

Çelik Çatı Modelleri ile Güvenlik Başınızın Üstünde

Son dönemlerde yoğun olarak tercih edilen çelik çatı modelleri modern tasarımlarıyla da dikkat çekmektedir. İster açık, isterseniz de kapalı olarak montajı yapılan ürünlerde tercih edilen modellerin tasarımlarını da siz seçiyorsunuz. Çelik çatı konstrüksiyon seçiminiz ile diğer çatılara göre çok daha sağlam bir ürün satın almış olacak, tasarımıyla da dikkat çekmiş olacaksınız. Son zamanlarda çatı uçmaları, kopmaları ve çökmeleri çok miktarda olmaktadır. Çelik çatı seçiminden ziyade ağaçtan yada kiremitlerden yapılan çatılarda kayma olduğunda kendi zararından ziyade insanların üstüne düşebileceği tehlikesi de vardır. Aşağıdaki videoda İstanbul Bağcılar semtine ait olan Mahmutbey mahallesinde bir binaya ait çatının nasıl uçtuğunu gösteren videoyu izleyin.

 

Çelik Çatı Fiyatları ile Kaliteyi Pahalıya Getirmeyin

Çelik çatı fiyatları dışarıda duyduğunuz yada malzemesine göre kıyasladığınız ürünleri 1nci sınıf malzeme kalitesi ile en ucuz fiyatlarla sunuyoruz. Çatı yaptırmak istiyorsanız, eğer ücretler ve işçilikler size pahalı gibi görünüyorsa ucuz çelik çatı modellerimiz ile sizlere en iyi desteği veriyoruz. Kaliteyi pahalıya getirmeyeceğiniz bu yaptığımız işlemlerde tamamen sizin seçenekleriniz içerisinde sizlere en iyi hizmeti verebilmek için çalışıyoruz. Metal atölyesi her zaman prosedürlerinde kalite ve uygun fiyat seçeneklerini üst düzeyde tutmakta, sizlere verdiği hizmeti başarı olarak tanımlamaktadır. En iyi çelik çatı seçimini gelin beraber yapalım… Metal atölyesi sizlere en iyi hizmeti, işinde uzman ekibi ve uygun fiyat seçenekleri ile sunmaktadır.

 

Prefabrik Çelik Çatı Sistemleri

Bu modellerimiz tüm taşıyıcı sistemlerde uygulanabilen, cıvata-somun bağlantı sistemi sayesinde, diğer kaynaklı montajlarda yaşanan sorunlardan sizi uzak tutuyor. Tüm ürünlerimizde işçilik çok önemlidir. Uzmanlık isteyen bir iş alanıdır. Bazı binaların yapısından kaynaklanan taşıma gücü zayıflığı durumlarında, prefabrik sistemlerle güvenle uygulanabilmektedir.

 

Çelik Çatı Hangi Avantajları Sunar?

Deprem yaşanma olasılığı oldukça fazla olan Türkiye’de, yüksek sayılardaki hayat kayıpları büyük oranda, yapıların depreme karşı güçlü dirence sahip olmamasından dolayı gerçekleşmektedir. Binayı taşıyan temel sistemlerin güçsüz şekilde inşaası depremlerde çok büyük risktir. Çelik çatıların önemi, işte bu anda deprem anlarında, binanızın kendi ağırlığına ek yük meydana getirmeyerek can ve mal kaybını çok büyük oranda azaltmaktadır. Bugüne kadar aşina olduğunuz çatı kaplama sistemlerinden, yapısındaki gelişmiş teknoloji ve estetik görünüm sayesinde ön plana çıkıyor. Ürünlerimiz yeni nesil inşaat teknolojileri için vazgeçilmez bir sistemdir. Siz de binanızın çatısının güçlenmesini istemez misiniz? Çatınızın güçlenmesine yapacağınız yatırım, gelecekte karşılaşacağınız afetlere karşı bir sigortadır.
Projelendirme ve kurulum adına tüm çatı sistemlerine benzer şekilde, yapının üstüne müşteri beklentileri de eklenerek montajı yapılan sistemlerimiz yaşanan depremlerde yıkımın sonuçlarını en hafife indirgemek için ters dönerek depreme mukavemet gösterip, can ve mal güvenliği sağlamaktadır.Deprem bölgesindeki ülkemiz için bu çok büyük bir avantajdır.

Türkiye’de evlerin çatılarına bakıldığında genelde ahşap ya da kiremitten yapıldığından dolayı belirli bir zaman geçtikten sonra maalesef dayanıklılığı konusunda yıpranmalar, kırılmalar meydana gelerek sorunlar oluşabiliyor. Böyle durumlarla karşı karşıya kalmamanız açısından sizlere tavsiye ediyoruz.

Çelik Çatı İstanbul ’da bulunan şubemiz sayesinde alanında uzman kişilerle sizlerde çalışabilir, rahatlıkla bu alanda istediğiniz çatı modelini evinize yaptırabilirsiniz. Çatınızın biraz daha hafif, gerçek anlamda %100 çelikten yapıldığı için kaliteli olmasını sağlayacaksınız. Böylelikle yağmurlu veya rüzgarlı havalarda hiçbir sorun yaşamayacaksınız.

Çelik Çatı Sistemleri son zamanlarda insanların tercihleri doğrultusunda çatılarına aldıkları bir nevi kötü havalar için korunma önlemi diyebiliriz. Çok sağlam bir yapı sayesinde çatılarınızı koruyacak, evlerinize zarar gelmesini engelleyecek olması ek özelliğidir. Çelik Çatı Fiyatları konusunda da memnun kalacağınız şekilde teklifler alabilir, bu alanda çalışan ustalarımız sayesinde harika iş çıkartmaya yönelik istediğiniz şekilde işlerinizi yaptırabilirsiniz.

 

Atölyemizde ki ustalarımızın dilediğiniz şekilde modelleri kısa zamanda yapmaları, size bu konuda gerçek kalitemizi ortaya koyacağından emin olabilirsiniz. Başarılı ve alanında en iyi hizmeti sağlayan firmamız ile sizlerde çalışarak, kötü havalardan %100 korunabilirsiniz…
Çelik kolonların tam yerinde olmaları ve düşeyliklerine son derece özen gösterilmelidir. Çünkü sonradan düzeltmek olanaksızdır. Dikilen ve cıvatalarla bağlanan kolonlar çaprazlarla güvenceye  alınmadan bırakılmamalıdır. Üst kısımların yapım ve kesin bağlantılarına ancak kolonların teraziye alınıp, beton-çelik bağlantıları (Bz) cıvatalarının sağlamlanması, taban levha  altlarının harçla doldurulması ve harcın kurumasından sonra devam edilir. (Çift somun tarcih edilmelidir.)

Kolon- kiriş bağlantılarında hem montaja kolaylık hem de sağlamlık bakımından bir destek köşebent kullanmak yararlı olur.

Uç uca eklemeler yanlara ve olanak varsa alt ve üste konacak berkitme levhaları ile sağlamlanmalıdır.

Rüzgar ve Deprem bağlantıları duvar ya da sıva içinde kalmamalı, sıvadan 1-2 cm. dışarda kalacak biçimde düzenlenmelidir.

U ve I demirleri cıvatalı bağlantılarında yanak şevini düzeltmek üzere eğik rondelalar kullanılmalıdır.

Bütün serbest kenar ve köşeler en az 3 mm. yarı çaplı olarak yuvarlatılmalıdır.

Özellikle geniş açıklıklı çatı makası ve kirişlerde alt başlığa ters eğim vermek ihmak edilmemelidir.

Boru yapımlarda, uzun ve boyly boyunca olmamak üzere su kaçaklı, çatlak borular kullanılabilir. (İçten çürümemeleri için serbest uçlar kapatılmalıdır).

Aşıkların birbirine cıvata ile bağlanmaları montaj bakımından kolaylık ; makasa oturdukları yerlerde eğim tarafına gelen kısımlarına birer destek konkası ise statik bakımından yarar sağlar.

 

1999 Ağustos depremi sonrası yeni arayışlar içinde olan yapı sektörü, ülkemiz için yeni sayılacak hafif çelik yapıları kullanmaya başlamıştır. Esasen yapılar yığma veya iskelet olsun, betonarme veya çelik olsun, mimari mühendislik kurallarına uygun yapıldığında kullanıcısını çevre şartlarından veya depremden korur. İnsanları üşüten, terleten veya yıkılan yapı varsa, bu hatalı yapıldığını gösterir. Hata, projelendirme veya uygulama sırasında ortaya çıkabilir.Pek çok ülkede olduğu gibi bizde de yeni olan hafif çelik yapının projelendirilmesinde hataları aza indirmek amacı ile hafif çelik yapı tanımlanacak, hafif çelik yapıların geleneksel ahşap iskelet yapılara benzerliğinden yola çıkılarak bir karsılaştırma yapılacaktır. Hafif çelik yapılarda en çok karşılaşılan ısı izolasyonu konusuna ise kısaca değinilecektir.Hafif Çelik Yapının Ortaya Çıkışı Çelik yapılar iki tür taşıyıcı sistem ile inşa edilirler. Sıcak çekilen profil ile yapının çelik iskeleti inşa edilir veya soğuk bükme ince profiller yan yana getirilerek duvar/ döşeme taşıyıcısı oluşturulur. Az katli yapılarda soğuk bükme profillerin kullanılması ekonomiktir.Hafif çelik iskelet yapıyı en çok kullanan ülke ABD’dir. Büyük bir ülke olan ABD’de konut yapımı için kullanılan yapı malzemelerinin taşınmasının ucuz ve kolay olması öncelik kazanmıştır. yapının maliyetini düşürmek amacı ile; duvar/ döşeme taşıyıcı sistemi, duvar/ döşeme kaplaması ve çatı örtüsü ucuz ve taşınması kolay olan ahşaptan yapılmıştır. Bugüne gelindiğinde ahşabın daha yararlı yerlerde kullanılmasını sağlamak amacıyla ve diğer yandan çeliğin geriye dönüştürülen bir malzeme olması nedeniyle ABD’de hafif taşıyıcılı çelik sistemlerin kullanılması artmıştır.Geleneksel Ahşap İskelet Yapı Türkiye’de Geneleksel ahşap yapı kültürü yaygın ve zengindir. Bu yapıların oluşturduğu estetik, güvenli taşıyıcılık, iç mekan konforu yüzyıllar süren tecrübe ile mükemmelleşmiştir.

Binayı yukarıdan gelen yağmur, kar ve rüzgâr etkilerine karşı koruyan bina elamanlarına çatı denir. Çatılar esas olarak binanın hava şartlarından korunması için yapılır.

Binaların üst kapağını oluşturan, binaları yağmurdan ve çeşitli tabiat etkilerinden (rüzgâr, soğuk, sıcak) koruyan çatılar, taşıyıcı bölüm ve çatı kaplaması olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Çatıların taşıyıcı bölümleri ahşap, çelik, çelik beton olarak sınıflanır. Çatının taşıyıcı bölümünün yük hesaplarında çatının eğimi, çatı yüzeyinin cinsi ve ağırlığı rüzgâr ve kar yükü gibi etkiler dikkate alınmalıdır. Bulunduğunuz çatı altında, çok uzun yıllar problemsiz yaşamak istiyorsanız, çatının hem taşıyıcı bölümlerinin inşasında çatı hesaplarının iyi yapılması malzemesinin kaliteli ve doğru seçilmesi hem de çatı örtüsünün kaliteli ve doğru seçilip, su ve ısı izolasyonu vazifesi görecek bütün işçilik detaylarının yerine getirilerek inşa edilmesi gerekir.

Çatı yapımında, en çok ahşap kullanılmaktadır. Ancak büyük açıklıklı iş yeri, garaj, fabrika vb. yapılarda, dayanımlarının yüksek olması nedeniyle betonarme ya da çelik çatılar tercih edilir.

Çatı sistemleri, söz konusu işlevi yerine getirmesi için, birbirini tamamlayan çeşitli alt sistemlerin belirli bir düzende bir araya gelmesinden oluşur. Bunlar sırasıyla, taşıyıcı sistem, buhar kesici, ısı yalıtım, su yalıtım, havalandırma katmanları ve çatı kaplama sistemidir. İsteğe bağlı olarak bu sistemin içine ses yalıtım sistemi de eklenebilir. Taşıyıcı katman yerine göre mertek, lata, tahta, OSB, kontrplak veya metal çatılarda olduğu gibi trapez formlu panellerden oluşabilir.

Çatıların kar ve rüzgâr yüklerini emniyetle taşıyabilmeleri, yağmur ve kar sularını da bina içerisine almadan, en çabuk ve düzenli biçimde yağmur oluk ve borularına akıtarak, binadan uzaklaştırmaları gerekir. Ayrıca çatılara uygun eğim, şekil ve boyut verilerek, estetik görünümleri de sağlanmalıdır.

Çatılarında sorunsuzluk isteyenler için baca dibi, mail dere ve mahya altları gibi detay alanların çözümleri de büyük önem kazanmaktadır.

Mail dere yatağında kullanılacak parçalar yağmur suyunun sağlıklı olarak tahliye edilmesine olanak sağlamalı, kiremit ile uyumlu rengiyle de çatıya estetik katmalıdır.

Mahya altı örtüsü çatı havalandırmasını kesintiye uğratmamalı ve içerideki havanın dışarıya tahliye edilmesine olanak sağlamalıdır.

Baca diplerinde kullanılacak su yalıtım ürünleri kiremit yüzeyinin şeklini rahatlıkla almalı, olası su sızdırma problemini engellemelidir. Bir çatı binanın görünümünü güzelleştirmek suretiyle estetik duygumuzu da tatmin eder. Çatı örtüleri seçilirken binanın mimarı durumu iklim şartları ve temin imkânları göz önünde tutulur. Örtü malzemesinin rengi civar binalarınkine uygun olması gerekir.

Çatı örtü malzemesinin şu özelliklere sahip olması gerekir:
• Su geçirmemeli,
• Hava tesirlerine dayanıklı olmalı,
• Hafif olmalı,
• Ateşe, yangına dayanıklı,
• Uzun ömürlü olmalıdır.

Modern toplumlarda, insanların çok büyük bir kısmı toplu konutlarda yaşamlarını sürdürmektedir. Bundan dolayı aynı çatı altında yaşamanın gerektirdiği, binanın problemlerine ortak olma kuralı vardır. Daireniz çatı altında olmayıp, herhangi bir bağımsız katta olabilir. Fakat bu sizi çatıdaki problemlerin giderilmesi için doğacak masraflara ortak olmaktan uzak tutmaz. Dolayısı ile binanın her detayının, kusursuz inşa edilmesi bina sakinlerinin huzuru içinde önemlidir.

Yangın merdiven çeşitleri

ÇELİK ÇATI

Tüm Çelik Konstrüksiyon Taahhüt İşleri

Bina Ve İş Merkezleri İnşası

Çelik Konstrüksiyon Fabrika Binaları

Çelik Konstrüksiyon Depo Binaları

Çelik Konstrüksiyon Hangar Binaları

Çelik Konstrüksiyon Çatı

Çelik Konstrüksiyon Evler

Çelik Merdiven Sistemleri

Çatı Ve Cephe Panel Kaplamarı

Endüstriyel Tesis Montajları

ÇELİK ÇATILAR

Genel Bilgiler

Çeliğin gerilmelere karşı olan yüksek dayanımı nedeniyle, mesnet açıklığı fazla olan binaların çatıları, çelikten yapılır.

Çelik, demir cevherinin yüksek fırınlarda kok kömürü yakılarak ergitilmesiyle oluşturulan ham demirin, özel fırınlarda tekrar ergitip, içerisine çeşitli katkıların da yapılmasıyla elde edilir. Çeliğin sertliğini ve yüksek dayanımını, içerisindeki karbon verir. Çelikteki karbon oranı, %0,3-1,7 arasında değişir. Ayrıca çelik içerisinde, çeşitli oranlarda mangan,fosfor, kükürt gibi elemanlar da bulunmaktadır.

Yapının çatısında ve kolon, kiriş gibi taşıyıcı elemanlarında, çekmeye karşı dayanımı 2400 kgf/cm olan ST37 ve 3600 kgf/cm olan ST52 çelikleri kullanılmaktadır. ST52 çeliğinin dayanımı, ST37’ye göre %50 daha fazla olduğundan, daha fazla dayanım ve estetik gerektiren yerlerde kullanılır. Ayrıca, ST52 çeliğinin dayanım özelliğine sahip, fakat kaynak yapmaya daha uygun olan HSB50 çeliği de imal edilmektedir.

Çelik, kullanılacağı yere göre çeşitli hesaplamalar sonucu çıkacak gerilmeleri, en ekonomik biçimde karşılayacak şekil, kesit ve boyutlarda imal edilir. Fabrikalarda yapılan bu şekillendirmeye haddeleme, elde edilen şekillendirilmiş çeliğe de hadde mamulü denir. Hadde mamulleri profiller, lamalar, levhalar ve diğer gereçler olmak üzere dört kısma ayrılır

1) Profiller :

Standartlarla belirlenmiş şekil ve boyutlardaki çeliklerdir.

2) Lamalar :

Dikdörtgen kesitli çeliklerdir. Genişlikleri b=12-150 mm, kalınlıkları ise t=5-60 mm arasında olur.

3) Levhalar :

Düz, silindirik, kubbeli ve oluklu olarak imal edilir. En çok kullanılanı ise düz levhalardır. Düz levhaların genişlikleri b=160-1250 mm, kalınlıkları t=0,45-24 mm, uzunlukları ise L=2,00-6,00 m arasında olur. Ancak, taşıyıcı olarak kullanılan ve yassı hadde mamulü denilen levhalar, kalınlıkları t=6 mm’den fazla olan düz levhalardır. Kalınlıkları t=6-0,45 mm arasında olan düz levhalara sac 0,45 mm’den daha ince olanlarına da teneke denir.

4) Diğer Gerçekler:

Mesnetler için özel olarak GS52,1 veya C3 denilen döküm çeliğinden ya da fonttan imal edilen parça ve elemanlardır.

Çelik çatıların yapımında kullanılan elemanlar, düğüm noktalarında birbirleriyle, çelik birleştirme araçlarıyla birleştirilir. Bu araçları;

Sökülebilen birleşim araçları (blonlar),

Sökülemeyen birleşim araçları (perçin ve kaynak)

Olmak üzere ikiye ayrılır

a) Sökülebilen Birleşim Araçları (Blonlar):

Çatının ileride tekrar sökülebileceği ya da elemanlarının diğer araçlarla birleştirilmesinin uygun ve ucuz olmadığı durumlarda blon kullanılır. Üç tarafı dişli, gövdesi silindirik ve baş kısmı da düzgün altıgen şeklindedir. Önceden, matkapla açılan yuvasına sokulur, önüne bir rondela konur ve somunu da takılarak sıkılır. Genellikle 4D ve 5D çeliklerden imal edilen blonların boyutları, sistem içerisindeki gerilmelere göre yapılan hesaplamalarla bulunur.

şekil 352’de bir blon, rondela ve somunu görülmektedir.

b)Sökülemeyen Birleşim araçları (Perçin ve Kaynak)

1) Perçinler : Az karbonlu çelikten imal edilir ve ayrıca, yumuşatma tavına tabi tutulurlar. Birleştirilecek elemanların deliği, perçin çapından 1 mm daha geniş açılır. Perçin, kızıl dereceye kadar ısıtılır ve deliğe yerleştirilir. Delikten artan uç kısmı da, üzerine bir başlık konularak ve perçinin arkasından da bir çekiçle dayanılarak dövülür. Böylece, hem delik tamamen doldurulmuş ve hem de, istenilen şekilde bir perçin başı sağlanmış olur. Bu perçinleme işi, çekiş kullanılarak elle yapılabildiği gibi hava tabancası kullanılarak makineyle de yapılabilmektedir.

Perçinlerin uç kısımları konuk, baş kısımları ise yuvarlak, haşve ve mercimek başlı olmak üzere üç şekilde imal edilir. (Şekil 353).

Standart boyutlarda imal edilen perçinlerden hangilerinin kullanılacağı, hesaplamalar sonucunda tespit edilir.

Bir düğüm noktasında kullanılan perçinlerin aralıkları da;

-Perçinlerin kolay dövülebilmeleri,

-Delik boşluklarından dolayı dayanımının azalmaması,

 

Zeki Çatı ( Avrupa Birliği ) Sertifikalı Çatı Ustası Ali Osman Çakmak 0535 717 19 51 – 0216 471 39 09

Çelik Çatı Modelleri Olarak  Çatılarınızda Karşılaştığınız Sorunlar İçin Sizlere Kalıcı Çözümler Öneriyoruz. Yeni Çatı, Çatı Onarımı(Çatı Tadilatı), Kiremit Çatı, Shingle Çatı ( Şıngıl Çatı), Eternit Çatı, Çatı Kaplama Levhası(Onduline Hr), Panel Çatı, Teras Çatı, Gizli Dere İzolasyonu, Baca, İzolasyonu, Temel İzolasyon Ve Dış Cephe İzolasyonları Yapmaktayız. Biz Doğru Ürünün,  Doğru Çatı Da Kullanılmasının Nedenli Önemli Olduğunun Bilincinde Olduğumuz İçin, Çatı Malzemeleri Yelpazemizi Olabildiğince Geniş Tutmaya Özen Gösteriyor Ve Sizlere Bu Doğrultu Da Hizmet Sunmayı Bir Borç Biliyoruz. Teras Modelleri; Çelik Çatı Demir Çatı Sistemleri Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin İletişime gecin Zeki Çatı  0535 717 19 51 – 0216 471 39 09


Leave a Reply

Son Yorumlar

    Kategoriler